Autobelettering is al jaren een bekend gezicht op de nederlandse wegen. Het bedrijfswagenpark van nederland wordt ook al jaren groter. Een autobelettering zorgt voor een professionele uitstraling van uw bedrijf.  Maar hoe zorg je nou dat jouw belettering ook daadwerkelijk goede reclame is? Wij geven je graag een aantal tips over auto belettering.

  1. Een duidelijk beeldmerk

Wil je een foto of beeldmerk gebruiken voor je auto reclame? Dat is vaak een goed idee! 1 foto of beeld zegt vaak meer dan 1000 woorden. Let er wel op dat het geen poppenkast wordt, mensen zien een belettering vaak in een split second voorbijrazen, dus tijd voor het bekijken van een fotocollage is er niet!
Kies daarom voor de meest duidelijke belettering 1 of 2 duidelijke beelden.

  1. Een duidelijke boodschap

Veel mensen benaderen ons met een halve roman aan teksten voor op hun bedrijfsauto. Wij gaan dan eerst de belangrijkste punten eruit halen, omdat belettering duidelijk moet zijn. Duidelijke communicatie is een van de belangrijkste dingen bij het bepalen van een autoreclame of belettering.
Vergeet hierbij ook het lettertype niet. Een sierlijk lettertype is vaak niet goed leesbaar.

  1. Communiceer met de kont

Klinkt gek he? Maar de kont van een auto is iets waar je vaak ongewenst langere tijd naar kijkt.
In de file of bij een stoplicht heb je vaak alle tijd om te bekijken wat er allemaal op de kont staat.
Wij raden dan ook altijd aan om daar met de belettering rekening mee te houden.

  1. Zeg wat je doet

Vertel in je belettering kort en bondig wat je doet.
Enkel het vermelden van een naam heeft geen zin.

 

  1. Denk aan kleurcombinaties

Veel ondernemingen maken gebruik van zwarte en witte bedrijfsauto’s. Hier is natuurlijk iedere kleur autostickers zonder gevaar op aan te brengen. Echter, maak jij gebruik van bedrijfsauto’s in een andere kleur? Besteed dan extra aandacht aan het kiezen van de kleuren voor je auto belettering. De boodschap op je auto moet wel opvallen op een leuke manier en het mag mensen zeker niet afschrikken met vloekende kleuren.

Beslis niet te snel

Tot slot willen we je aanraden niet te snel beslissingen te maken. Het is begrijpelijk dat je je auto belettering snel wilt hebben wanneer je eenmaal hebt besloten gebruik te gaan maken van auto belettering, maar ook hier geldt; haastige spoed is zelden goed. Als je te snel keuzes maakt, dan is het risico groter dat je fouten maakt. Dit wil je niet op je professionele bedrijfsauto of –busje. Het is niet de bedoeling dat je verkeerde kleuren kiest, je contactgegevens verkeerd laat drukken of iets vergeet in het ontwerp. Denk goed na over je auto belettering, want dit is waar jij je doelgroep mee aan gaat spreken. Het moet in één keer goed!

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem nu contact op

© Just Inspired 2021. Powered by Donkeys & Co.