Buitenreclame: dit zijn de regels en vergunningen!

Stel, je wil buitenreclame ophangen bij je bedrijfspand. Je hebt al uitgedacht wat je wil en hoe je het gaat doen, maar kan dit wel? Met buitenreclame heb je met verschillende regels en vergunningen te maken. Hieronder zullen we alle ins & outs aan je vertellen!

Vergunning

Als eerst heb je in de meeste gevallen een omgevingsvergunning nodig voor het plaatsen van reclame. Daar bovenop kan komen dat je precariobelasting moet betalen. Dit is belasting voor reclame boven de openbare grond, bijvoorbeeld door er iets op te zetten, boven te hangen of in de grond te plaatsen. Dan kan je denken aan een terras, luifel, reclamebord, bouwsteiger of een container boven de gemeentegrond. Ook vallen bijvoorbeeld leidingen en kabels hieronder: alleen zit dit onder de gemeentegrond. Je hoeft geen precario te betalen als je deze grond van de gemeente huurt. Reclame- en precariobelasting staan vaak in één belastingaanslag.

Aanvragen

De vergunningen kunnen wisselen per gemeente. Check hier bijvoorbeeld de regels voor Amsterdam of De Ronde Venen. Wat wel gelijk is, is dat je de omgevingsvergunning kan aanvragen via Omgevingsloket online. Hier meld je:

  • Waarom je de reclame wil plaatsen,
  • Om welk soort reclameobject het gaat,
  • Hoe groot het reclameobject is,
  • Waar je de reclame wil plaatsen

De gemeente beslist binnen 8 weken over je aanvraag. Als je bedrijfsgebouw een monument is, beoordeelt de monumentencommissie je aanvraag. Je hebt 6 weken om bezwaar te maken als je aanvraag is afgewezen.

 

Hier vind je nog een kort overzicht van de regels van Amsterdam en De Ronde Venen in het specifiek. Ben je op zoek naar andere gemeenten? Kijk dan hier of neem contact met ons op!

Heb je nog andere wensen? We verzorgen workwear, autobelettering, binnen- en buitenreclame en nog veel meer. Neem contact met ons op of check de website!

 

Vind op onze socials meer van onze werken!

Afbeeldingsresultaat voor facehook pngAfbeeldingsresultaat voor instagram pngAfbeeldingsresultaat voor linkedin png

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem nu contact op

© Just Inspired 2024. Powered by Donkeys & Co.