Buitenreclame vergunningen en regels in De Ronde Venen

In ons vorige artikel hebben we besproken wat de algemene regels zijn van buitenreclame. Zo hadden we het onder andere over wat voor vergunning je nodig hebt en waar je je vergunning kan aanvragen. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over de regels in de gemeente De Ronde Venen!

Als je in gemeente De Ronde Venen reclame aan je pand wil hangen, dan moet je een omgevingsvergunning aanvragen. Dit geldt bijvoorbeeld voor een reclamebord of lichtreclame. Bij deze vergunning controleren ze onder andere het stadsgezicht, of het verkeersveilig is en of andere mensen er hinder van zullen hebben. 

Vergunning aanvragen

Je kan deze omgevingsvergunning aanvragen bij het Omgevingsloket online. Bij de aanvraag geef je door:

  • Waarom je de reclame wil plaatsen,
  • Om welk soort reclameobject het gaat,
  • Hoe groot het reclameobject is,
  • Waar je de reclame wil plaatsen.

De gemeente beslist binnen 8 weken na ontvangst van je aanvraag. Deze termijn mag de gemeente één keer verlengen. Je kan vervolgens ook bezwaar maken tegen de beslissing op je aanvraag. Dit moet je binnen 6 weken doen. Ben je het daarna nog niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift?  Dan kan je beroep aantekenen bij de rechtbank.

Overige vergunningen

Bij grotere reclameobjecten (80 bij 96 centimeter) heb je ook nog een omgevingsvergunning om te bouwen nodig. Soms moet je over een reclameobject belasting betalen. Dit is precariorecht; het recht om luifels en balkons te hebben boven openbare grond, zoals de stoep.

Sandwichborden

De gemeente De Ronde Venen werkt samen met een organisatie die de sandwichborden in de gemeente exploiteert. Je mag dus helaas niet zelf sandwichborden plaatsen! In de vaste frames die in de gemeente hangen mogen wel de A0 posters in. Volgens de gemeente zelf is het doel hiervan is onder andere om wildgroei en verkeersonveilige situaties te voorkomen en een geordend straatbeeld te houden. Losse sandwichborden worden verwijderd, maar je mag wel posters plakken op de plakzuilen.

Hier vind je nog een kort overzicht van de regels van Amsterdam in het specifiek. Ben je op zoek naar andere gemeenten? Kijk dan hier of neem contact met ons op!

Heb je nog andere wensen? We verzorgen workwearautobeletteringbinnen- en buitenreclame en nog veel meer. Neem contact met ons op of check de website!

 

Vind op onze socials meer van onze werken!

Afbeeldingsresultaat voor facehook pngAfbeeldingsresultaat voor instagram pngAfbeeldingsresultaat voor linkedin png

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem nu contact op

© Just Inspired 2024. Powered by Donkeys & Co.