Mag ik reclame plaatsen in Amsterdam?

In ons vorige artikel hebben we besproken wat de algemene regels zijn van buitenreclame. Zo hadden we het onder andere over wat voor vergunning je nodig hebt en waar je je vergunning kan aanvragen. In dit artikel gaan we het specifiek hebben over de regels in de gemeente Amsterdam!

In Amsterdam moet je voor de gevelreclame een omgevingsvergunning hebben óf er een melding van plaatsen. Onder gevelreclame valt bijvoorbeeld de belettering van winkelruiten of het bevestigen van een lichtbak.

Omgevingsvergunning

Je hebt een omgevingsvergunning nodig als:

  • Je de gevel moet aanpassen, denk aan het aanbrengen van een lichtbak, losse doosletters of een uithangbord,
  • Je de reclame wil aanbrengen op of aan een monument.

Als dit niet van toepassing is, is een melding bij het Stadsloket meestal genoeg. Voor de zekerheid kun je een vergunningscheck doen via Omgevingsloket online. Hier kan je ook de vergunning aanvragen met je DigiD of eHerkenning, mocht er uit de check komen dat dit nodig is. Hier kan je ook de status van je aanvraag volgen.

Mocht je het liever schriftelijk doen, kan dit ook. Dan ga je naar het Omgevingsloket online, hier kan je een papieren aanvraagformulier samenstellen. Vul dit in, print het uit, onderteken het en voeg de bijlagen toe. Je kan dan je aanvraag opsturen naar het stadsdeel. 

Bij een reguliere procedure is de behandeltermijn 8 weken en bij een uitgebreide procedure 26 weken. De reguliere procedure is het meest voor de hand liggend. Beide termijnen kunnen verlengd worden met 6 weken.

Melding

Heb je geen omgevingsvergunning nodig? Dan moet je wel een online melding doen. Je moet rekening houden met de volgende dingen:

  • De veiligheid van het verkeer
  • Hinder voor de omgeving
  • Het stadsbeeld
  • De kwaliteit van de openbare ruimte

Het Stadsloket registreert je melding en beoordeelt of de melding voldoet aan deze voorwaarden. Voldoet je melding niet aan de voorwaarden, dan hoor je dat binnen 5 weken. Hoor je niks? Dan is jouw gevelreclame in orde!

Als je toch je gevelreclame aanbrengt zonder vergunning of melding, dan kan het stadsdeel de gevelreclame op jouw kosten laten verwijderen.

Meer informatie over de kosten en hoe het in werking gaat, vind je op de website van Amsterdam. 

Hier vind je nog een kort overzicht van de regels van De Ronde Venen in het specifiek. Ben je op zoek naar andere gemeenten? Kijk dan hier of neem contact met ons op!

Heb je nog andere wensen? We verzorgen workwear, autobelettering, binnen- en buitenreclame en nog veel meer. Neem contact met ons op of check de website!

 

Vind op onze socials meer van onze werken!

Afbeeldingsresultaat voor facehook pngAfbeeldingsresultaat voor instagram pngAfbeeldingsresultaat voor linkedin png

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem nu contact op

© Just Inspired 2024. Powered by Donkeys & Co.